Expoziția „Aspecte și ipostaze ale vieții în Moldova medievală”, 22 februarie – 13 aprilie 2025

Muzeul „Vasile Pârvan” din Bârlad are deosebita plăcere de a găzdui în perioada 22 februarie  – 13 aprilie 2025 o nouă expoziție cu tematică istorică: „Aspecte și ipostaze ale vieții în Moldova medievală”.

Expoziția care va fi deschisă sâmbătă, 22 februarie, își propune să aducă în atenția publicului o gamă variată de obiecte, prin care să înțelegem lumea medievală în profunzimea ei, creionând o imagine  cât mai detaliată a vieții cotidiene între secolele XIV-XVII. Astfel, ne îndreptăm atenția asupra lucrurilor mărunte, dar pline de însemnătate, care au stat la baza dezvoltării unor sate sau orașe, precum și a societății în ansamblul ei.

În cadrul acestei expuneri veți întâlni o multitudine de piese, de la arme și elemente de vestimentație, la unelte și vase din lut, fiecare obiect reprezentând o călătorie captivantă în trecut, cu o poveste proprie. Totodată, prin intermediul expoziției ne dorim să oferim publicului o înțelegere profundă și accesibilă a societății medievale, descoperind detalii despre modul de viață, obiceiurile și tradițiile care au modelat istoria acelor vremuri.

Expoziția „Aspecte și ipostaze ale vieții în Moldova medievală” s-a născut dintr-o colaborare între Muzeul „Vasile Pârvan” Bârlad, Muzeul Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui și Complexul Muzeal Național „Moldova”, Iași – Muzeul de Istorie a Moldovei.

Sâmbătă, 22 februarie  2025, ora 11:00, vă invităm să participați la vernisarea expoziției organizată la sediul central al Muzeului „Vasile Pârvan” Bârlad. Aceasta va fi deschisă de Mălina Libiț (Muzeul Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui), dr. Mircea Mamalaucă și Adrian-Ionuț Gîlea (Muzeul „Vasile Pârvan ” Bârlad).

Adrese la care se pot obține mai multe informații:

email: muzeuparvan@gmail.com

http://www.muzeulparvan.ro/

http://www.youtube.com/c/MuzeulVasileParvan

https://www.facebook.com/muzeul.vasileparvan

Parteneri media: media TRUST România; Jurnal FM; Pro Media; Bârlad Online; Vremea Nouă.

Organizator: muzeograf Adrian-Ionuț Gîlea

Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență mai bună de navigare. Prin navigarea pe acest site web, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor noastre.