CONFERINȚA Mișcarea muncitorească din portul Galați, De la mijlocul secolului al XIX-lea și până în anul 1945 – 15 iunie 2024

Muzeul „Vasile Pârvan” Bârlad are deosebita plăcere de a organiza o nouă conferință cu tematică istorică, în colaborare cu Muzeul Vrancei, Focșani.

Conferința vizează multiplele aspecte legate de portul de la Dunărea maritimă. Delimitarea cronologică nu este deloc întâmplătoare, la mijlocul secolului al XIX-lea se realizează racordarea economiei românești la piața europeană și, implicit, apariția unor noi clase socio-profesionale prin dezvoltarea specificului comercial al portului Galați, iar anul 1945  (6 martie), din perspectiva preluării puterii politice în România de către comuniști, marchează sfârșitul libertății muncitorilor de a se organiza de sine stătător sau de a iniția forme de protest, în condiţiile în care regimul comunist va prefera un alt model economic bazat pe planificare, centralizare şi pe monopolul statului.

Invitat este domnul dr. Florin-Daniel Mihai de la Muzeul Vrancei, Focșani.

Conferința va avea loc sâmbătă, 15 iunie 2024, ora 1100, la sediul central al muzeului din str. Vasile Pârvan, nr. 1.

Organizator dr.Mircea Oancă

MUZEUL „VASILE PÂRVAN“ BÂRLAD

Str.Vasile Pârvan nr.1, cod.731050

Tel. 0235.421.691, 0335.404.746

Fax. 0235.422.211

muzeuparvan@gmail.com

http://www.muzeulparvan.ro/  

http://www.youtube.com/c/MuzeulVasileParvan

https://www.facebook.com/muzeul.vasileparvan

 

Partener media: Jurnal FM, Media TV, Bârlad Online, Vremea Nouă, Radio România Cultural, UZPR.

Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență mai bună de navigare. Prin navigarea pe acest site web, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor noastre.