Expoziţia „SPIRIT ROMÂNESC” 1 Iunie 2024

Expoziţia „SPIRIT ROMÂNESC”

Bârlad, 1 Iunie 2024

 

Consiliul Judeţean Vaslui și Muzeul „Vasile Pârvan” din Bârlad vă prezintă expoziţia cu caracter temporar „SPIRIT ROMÂNESC”, ce va fi vernisată sâmbătă, 1 Iunie 2024, ora 12.00, la sediul muzeului din str. Republicii nr. 235.

Expoziţia dedicată Zilei Internaționale a Copilului cuprinde lucrările copiilor ce au participat la atelierul de lucru „Spirit românesc”, desfășurat spre finalul anului 2023 și la începutul anului 2024, avându-l ca îndrumător pe artistul plastic şi profesorul Valentin Stoian.

În cadrul acestui atelier, desfăşurat în parteneriat cu Şcoala gimnazială „Episcop Iacov Antonovici”, din Bârlad, au fost abordate teme variate, precum: motivele tradiționale românești (ce apar, cu precădere, pe vase și țesături), o serie de legende românești – Legenda Toamnei, Legenda Marelui Lup Alb, Legenda Dragobetelui, Legenda Vântului –, dar și reproducerea unor imagini din Bârladul de odinioară.

Expoziţia va fi deschisă în perioada 1 – 30 iunie 2024, la sediul muzeului din strada Republicii nr. 235.

Vă aşteptăm, cu drag!

   

Responsabil: muzeograf Alina Butnaru

Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență mai bună de navigare. Prin navigarea pe acest site web, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor noastre.