Evenimente

Laboratorul curiozității

Vino în „Laboratorul curiozității” să descoperim știința interactiv și distractiv.        

Eventera și Muzeul „Vasile Pârvan” Bârlad te invită în „Laboratorul curiozității”, în perioada 3-13 octombrie 2023. Expoziția este adresată copiilor cu vârste între 5 și 14 ani și își propune să le ofere acestora o experiență educațională nonformală care să le deschidă simțurile pentru știință.

În perioada 3-13 octombrie, din oră în oră în intervalul 8:00-16:00, vă invităm la Muzeul „Vasile Pârvan” Bârlad, Casa Sturdza, să descoperim știința interactiv și distractiv. În zona de biologie vom descoperi cum funcționează organele de simț, ce curiozități ascunde corpul uman, vom analiza pe baza unei instalații interactive cum funcționează creierul. Tot aici vom vedea prin ochii oamenilor care au defecte de vedere, ne vom testa simțurile, vom urmări iluzii optice și vom putea descoperi părți din lumea vie printr-un microscop.

Turul ghidat în „Laborator” va continua cu o serie de experimente de fizică, mecanică optică și acustică. Aici vom face curcubeie, vom îmbina puzzle-uri cu oglinzi sau vom îndoi creioane în apă. Tot în zona de fizică vedem invizibilul cu efectul Schlieren, sunetul cu experimente de cimatică, dar și matematica prin Figurile lui Lissajous. De asemenea, vom afla cum zboară avioanele cu principiul Bernoulli, vom desena cu un pendul gravitațional și vom aprinde becuri cu o bobină Tesla. La final îi provocăm pe copii să își testeze logica, perspicacitatea, dar și capacitatea de soluționare a problemelor prin asamblarea de mecanisme cu roți dințate și puzzle-uri logice.

Experiența „Laborator” este o experiență interdisciplinară special concepută pentru a stârni curiozitatea copiilor față de domeniile științei. În „Laboratorul curiozității” ne deschidem simțurile pentru a explora știința, facem corelații, răspundem la întrebări și ne bucurăm de curiozitate, a noastră și a copiilor. Expozițiile „Laborator” au fost organizate în peste 10 orașe, în cele mai importante muzee din țară și au implicat peste 30.000 de copii alături de cadre didactice și de părinți.

Un  tur ghidat în „Laboratorul curiozității” durează aproximativ 50 de minute, iar tururile se desfășoară din oră în oră în intervalul 8:00-16:00. Prețul unui bilet este de 14 lei de persoană. Pentru rezervări puteți suna la 0766704668, puteți trimite mesaje folosind WhatsApp,  sau puteți trimite e-mail la contact.eventera@gmail.com, iar pentru mai multe informații despre desfășurarea expoziției puteți vizita pagina de facebook https://www.facebook.com/Laborator.ro/.               

Camelia Cojan – Manager General. Eventera S.R.L.

0766 704 668

Scrieți un comentariu