RECITAL INSTRUMENTAL „PRELUDIUL GLORIEI”, DIN CADRUL FESTIVALULUI NAȚIONAL „REMEMBER ENESCU”

„Muzica nu este, cum crede atâta lume, numai visare și distracție. E muncă, muncă grea, dar și imens de binecuvântată” spunea George Enescu la începuturile carierei sale.

Muzeul „Vasile Pârvan” are deosebita bucurie de a continua întâlnirile cu membrii Fundației Culturale „Remember Enescu”, cei care, de fiecare dată, ne-au încântat cu talentul lor. Este vorba, de această dată, de tineri de la Școala Gimnazială de Arte „Nicolae Tonitza” Bârlad, Școala nr. 128 – București,  Colegiul Național de Arte „Octav Băncila” – Iași, Colegiul Național de Muzică „George Enescu” București. Întâlnirea de duminică va reprezenta o încheiere de stagiune, începută în toamna anului trecut și în același timp un examen de sfârșit de an școlar pentru tinerii muzicieni. Coordonatoarea, de mulți ani, a asociației este distinsa profesoară Mihaela Tomescu, care va fi prezentă la Bârlad, ea fiind cea care adună în jurul proiectului „Preludiul Gloriei” promițătoare talente, respectiv tineri din școlile de muzică din țară, studenți, masteranzi și doctoranzi de la universități de profil.

 În concert protagoniștii vor interpreta lucrări semnate de compozitori celebrii, cum ar fi: J. Haydn, N. Paganini, Kees Schoonenbeek, G. Enescu, Ch. Beriot, Carl Koelling, C. Dimitrescu,  A. Haciaturian , J. Haydn, Fr. Schubert, J.S.Bach, H. Wieniawski, F. Chopin, S. Prokofiev,

Vor acompania, la pian, doamnele profesoare LUIZA BOTEZ, ANCUȚA OANCĂ, ANEMONA NIAGU FORȚU

Prezintă: profesor MIHAELA TOMESCU

Recitalul va avea loc duminică 11 iunie, 2023, ora 11.00 la Pavilionul Expozițional Marcel Guguianu”, din str. Marcel Guguianu 4 – 6.

Organizatori: dr. Mircea Mamalaucă, prof. Mihaela Tomescu.

Partener media: media TRUST Romania; Jurnal FM, Media TV, Bârlad Online, Vremea Nouă, Bârlad Value Center.         

Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență mai bună de navigare. Prin navigarea pe acest site web, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor noastre.