Evenimente

Vocal Nordic Intermezzos. Grieg, Enescu and friends

Partener media: media TRUST Romania; Jurnal FM, Media TV, Bârlad Online, Vremea Nouă, Bârlad Value Center.

Evenimentul ce va avea loc la Pavilionul Expozițional „Marcel Guguianu” la data de 20 mai 2023, ora 18:30, reprezintă o colaborare interdisciplinară a cântului, artei pianistice, dramaturgiei și literaturii între România și Norvegia. 

Programul include un recital oratoric cu selecții din opere literare de Mihai Eminescu și Henrik Ibsen, intercalate cu lucrări muzicale de George Enescu, Constantin Silvestri, Edvard Grieg și Eyvind Alnæs. 

Un scurt tribut artistic va fi adus patrimoniului cultural al Ucrainei, prin interpretarea a două opus-uri aparținând „părinților” muzicii clasice ucrainene, Mykhailo Verykivsky și Mykola Lysenko.

Protagoniștii acestui eveniment aflat al granița dintre muzică și teatru vor fi actrița Cezara Fântu, soprana Olena Androsiuk, alături de pianistul Dragoș Cantea și încă un invitat surpriză din Coreea de Sud.

Cezara Fântu este actor la Ateneul Național din Iași, pentru ea teatrul reprezintă „o meditație socială asupra condiției umane și asupra întâmplărilor din timpurile noastre care ne ating cel mai mult”.  

Soprana ucraineană Olena Androsiuk  a urmat studiile la Academia Națională de Muzică Mykola Lysenko (2005-2009), Academia de Muzică din Cracovia (2011-2014) și Academia Norvegiană de Muzică din Oslo (2016-2019)

Dragoș Andrei Cantea activează astăzi ca pianist concertist, director artistic, antreprenor cultural și cadru universitar, având rezidența permanentă în Capitala Norvegiei.

Recitalul este conceput artistic de DAC Music Performance, companie norvegiană cu sediul la Oslo, în parteneriat cu Asociația Industrii Creative și Ateneul Național din Iași, în cadrul rezidențelor artistice ca inițiative bilaterale în programul RO-Cultura 2014-2021.

Organizator dr. Mircea Mamalaucă

Partener media: media TRUST Romania; Jurnal FM, Media TV, Bârlad Online, Vremea Nouă, Bârlad Value Center.

Scrieți un comentariu