Expoziția temporară „Descoperiri arheologice recente: Situl 3 – Varianta Ocolitoare Bacău”

Muzeul „Vasile Pârvan” din Bârlad are deosebita plăcere de a găzdui în perioada 4 martie – 30 aprilie 2023 o nouă expoziție cu tematică arheologică: „Descoperiri arheologice recente: Situl 3 – Varianta Ocolitoare Bacău”

Cercetările arheologice pe Varianta Ocolitoare a orașului Bacău au debutat în anul 2016 și au constat în trasarea a peste 400 de secțiuni arheologice de sondaj pe o suprafață de aproximativ 30 Km.  În urma diagnosticului arheologic au fost identificate 7 situri care mai apoi au fost cercetate de către specialiștii în domeniu.

Situl arheologic numărul 3 a fost identificat pe Varianta Ocolitoare Bacău, pe teritoriul administrativ al localității Săucești, comuna Săucești. Suprafata pe care s-au desfășurat cercetările fiind de aproximativ 12.975 mp.

Pe baza materialelor arheologice identificate atât în urma diagnosticului intruziv, cât și a cercetărilor de suprafață întreprinse cu ocazia efectuării acestuia, s-a constatat că Situl 3 de pe Varianta Ocolitoare Bacău conține elemente  din epoca bronzului, prima epocă a fierului și din secolele III-II a. Chr., precum și artefacte datate în perioada medievală și modernă. Cu toate că descoperirile indică un sit cu locuiri din epocile menționate, se poate afirma că există probabilitatea ca activitatea umană mai intensă să fi fost atribuită celei de-a doua epoci a fierului.

Sâmbătă, 4 martie 2023, ora 11:00, vă invităm să participați la vernisajul expoziției organizat la sediul central al Muzeului „Vasile Pârvan” Bârlad. Invitații noștri sunt dr. Lăcrămioara Istina și dr. Dănuț Prisecaru de la Complexul Muzeal „Iulian Antonescu” Bacău.

Parteneri media: media TRUST România; Jurnal FM; Media TV; Bârlad Online; Vremea Nouă; Bârlad Value Center.

Organizator: muzeograf Adrian-Ionuț Gîlea

Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență mai bună de navigare. Prin navigarea pe acest site web, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor noastre.