Expoziția temporară personală „Bădița Măric”

Muzeul „Vasile Pârvan” din Bârlad are deosebita plăcere să găzduiască în perioada 18 februarie – 18 martie o expoziție personală de artă naivă a artistului „Bădița” Ioan Măric.

„Bădița” Ioan Măric s-a născut pe 12 octombrie 1945 în satul  Luncani, jud. Bacău și după o adolescență și primă tinerețe dedicate muncii practice, impulsionat de talentul său, urmează studii specializate de grafică și de pictură la Școala de Arte Bacău, unde devine el însuși profesor – instructor de pictură, după absolvirea Liceului de Arte Plastice.

La 72 de ani, în anul 2017, a absolvit și cursurile Facultății de Arte Vizuale și Design a Universității Naționale de Arte „George Enescu” din Iași.

Artistul și-a urmat cu multă dedicare pasiunea: a pictat fără încetare acasă sau în tabere de creație, iar din 1961 a început să expună atât în țară, cât și în străinătate, ajungând, în prezent, la peste 200 de expoziții personale și peste 1.000 de participări în expoziții colective, fiind membru a numeroase asociații și organizații neguvernamentale, astăzi afirmând cu mândrie că pictează dintotdeauna, fiind înzestrat cu darul de a picta în acest stil naiv.

Vernisajul expoziției  va avea loc sâmbătă, 18 februarie, ora 12:30,  pe care o prezintă domnul profesor Dionisie Gradu și domnul profesor Neculai Botezatul.

Vă invităm să participați la această expoziție plină de culoare, cu reprezentări figurative inspirate din poveștile satului românesc, apreciată și primită cu mult entuziasm nu doar la noi în țară, ci și în străinătate.

 În cadrul vernisajului va avea loc un moment muzical susținut de bine-cunoscutul grup vocal – instrumental „ECOU” de la Școala Gimnazială „Episcop Iacov Antonovici”, coordonat de prof. Corneliu Pleșu.

Evenimentul va avea loc la „Casa Sturdza”, sediul muzeului din strada Vasile Pârvan nr. 4.

Accesul publicului la vernisaj este gratuit.

Vă așteptăm cu drag!

Coordonator: muzeograf Gabriela ALBU

Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență mai bună de navigare. Prin navigarea pe acest site web, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor noastre.