Eșantioane de meteoriți

Serviciul de Astronomie din cadrul Muzeului „Vasile Pârvan” vă prezintă exponatul lunii aprilie 2022: Eșantioane de meteoriți.

Meteoriţii sunt bucăţi de rocă sau metal de origine cosmică. Sunt consideraţi relicve ale formării Sistemului Solar. În spaţiu meteoritul poartă numele de meteoroid, dacă are un diametru mai mic de jumătate de metru, obiectul ce depăşeşte această dimensiune se numeşte asteroid. Un astfel de corp când ajunge în atmosfera terestră, datorită frecării cu straturile de aer „arde” sub forma unei dâre luminoase: meteor. În popor mai poartă numele de „stea căzătoare”. Dacă obiectul este suficient de mare poate ajunge la sol, sub formă de meteorit, şi se deosebesc de rocile obişnuite prin prezenţa unei cruste de topire şi a unei compoziţii chimice/fizice diferită de scoarţa terestră a planetei noastre.

Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență mai bună de navigare. Prin navigarea pe acest site web, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor noastre.