Evenimente

CONFERINȚA – Importanţa şi semnificaţiile geologice ale „părţii europene” a României

Muzeul „Vasile Pârvan” Bârlad vă invită să participați la CONFERINȚA – Importanţa şi semnificaţiile geologice ale „părţii europene” a României, care va avea loc în data de 26  martie 2022 la sediul muzeului din str. Republicii nr. 235, ora 1130.

Invitatul nostru, domnul dr. Marian Munteanu de la Institutul Geologic al României – București, va aborda problematica platformelor continentale (moesica, scitică, moldovenească, inclusiv Dobrogea de Nord) în contextul genezei și extinderi lor pe teritoriul țării noastre dar și din punct de vedere al existenței resurselor de zăcăminte minerale utile.

„Restul teritoriului românesc este de origine africană, adaugat în orogenezele: Caledoniană și Variscă (la ultima formându-se vestita Pangeea). În 2020, am avut de îndeplinit un contract cu o firmă de petrol pentru niște perimetre din Platforma Moesica și din zona Adjud. Asta m-a obligat sa studiez problema platformelor mai îndeaproape, inclusiv potențialul petrolifer. Cred că am destule lucruri interesante de transmis publicului”. (Note de autor).

Organizator conferință: muzeograf dr. Ursachi Laurențiu, Secția de Științele naturii- Muzeul „Vasile Pârvan” Bârlad.

Scrieți un comentariu