Evenimente

EXPOZIȚIA TEMPORARĂ „Când ARTA întâlnește VINUL”

Consiliul Județean Vaslui și Muzeul „Vasile Pârvan”, Bârlad vă invită sâmbătă, 25 septembrie 2021, ora 18:00, la vernisajul expoziției temporare „Când Arta întâlnește Vinul”.

Întâmpinăm toamna, un anotimp plin de culoare și bogăție, prin organizarea unui eveniment cultural de excepție, ce îl aduce în prim-plan pe jurnalistul Vasile Botnaru, născut la 12 ianuarie 1957,  la Chișinău. Pasionat de pictură, a petrecut timpul liber, încă din facultate, practicând această îndeletnicire. Așa, a ajuns, în urma unei provocări, să picteze cu vin. Originea acestei tehnici artistice este estimată o dată din perioada Renașterii, când se înlocuiesc acuarelele folosite în mod tradițional cu nuanțe obținute din vin. Rezultatul nu putea fi decât unul surprinzător: lucrări unice, atât de diferite, dar foarte interesante prin varietatea de motive descrise și prin nuanțele ușoare, de la roșu la violet, o gamă de culori ce nu au asemănare, reprezentative picturii în vin.

În cadrul acestui eveniment va avea loc și o prezentare de vinuri, unde participanții își vor delecta papilele gustative cu vinuri autohtone. Vor fi prezentate noțiuni introductive în arta degustării și istoria vinului în spațiul românesc.

Prezintă: Ionuț Andrei NĂSUI.

Evenimentul va avea loc în aer liber, la Pavilionul Expozițional „Marcel Guguianu”, din Bârlad, strada Marcel Guguianu nr.4. Accesul publicului la vernisajul expoziției este gratuit, cu respectarea normelor de distanțare socială impuse de Guvernul României, din cauza pandemiei.

Expoziția va putea fi vizitată, în perioada, 25 septembrie – 25 octombrie 2021, de marți până duminică, în intervalul orar 8:00 – 16:00.

Vă așteptăm cu drag!

Organizator: muzeograf Gabriela ALBU

Scrieți un comentariu