Evenimente

ATELIERE DE CREAȚIE ȘI ÎNTÂLNIRI CU VOLUNTARII

Asociaţia Mouseion Bârlad organizează în intervalul 9-18 septembrie 2021, atelierele de creație DECO NATURA, adresate copiilor care doresc să-și manifeste într-un mod original abilitățile, imaginația și talentul. Atelierele de confecționat obiecte decorative din elemente naturale antrenează copiii la realizarea de aranjamente și decorațiuni personalizate de tipul: coșuri cu flori, coronițe, ornamente din plante, tablouri, desene, machete, dedicate copiiilor cu dizabilități, piese ce vor fi expuse la încheierea proiectului.

Activitățile se desfășoară în cadrul proiectului „Grădina cu vise colorate”, implementat de Asociația Mouseion, cu participarea elevilor de la mai multe școli, care vor fi îndrumați de coordonatorul de activitate și de tinerii voluntari, după următorul program:

  • 9 septembrie 2021, ora 10:00 – Școala Gimnazială Nr. 1 Gherghești;
  • 14 septembrie 2021, ora 10:00 – Școala Gimnazială „Vasile Pârvan” Bârlad;
  • 15 septembrie 2021, ora 10:00 – Școala Gimnazială „Dimitrie Negruțiu” Pogonești;
  • 18 septembrie 2021, ora 10:00 – Școala Gimnazială „Ep. I. Antonovici” Bârlad.

Pe lângă aceste întâlniri creative, în intervalul 13-24 septembrie 2021, 20 de elevi de la Școala Gimnazială „George Tutoveanu” Bârlad participă la o serie de lecții de voluntariat, care să le stimuleze implicarea comunitară. În cadrul întâlnirilor de voluntariat, copiii sunt educați și formați de coordonatorul de grup, în spirit de acceptare și prietenie, concepte care conduc la asocieri pozitive, cum ar fi bucuria de a crea și de a dărui.

O altă activitate cu voluntarii este campania de ecologizare în zona arondată orașului (Pădurea Cotul Negru), ce va avea loc în 19 septembrie, ora 10:00. În cadrul acestei deplasări, pe lângă ecologizarea mediului înconjurător, vor fi colectate materialele necesare alcătuirii unei expoziții temporare.

Accesul publicului este permis în limita locurilor disponibile și cu respectarea normelor de siguranță sanitară.

Pentru detalii suplimentare, persoană de contact: Valentina Mureșan, manager proiect,  telefon 0772126145;  e-mail: valentinafornea30@gmail.com.

Proiect co-finanțat de Consiliul Județean Vaslui

Scrieți un comentariu