Film documentar „Mai mare decât trauma”

Muzeul „Vasile Pârvan” Bârlad vă invită la vizionarea unui nou film din cadrul proiectului  KineDok powered by One World Romania, ediția a 9-a.

KineDok este un program unic în Europa prin amploarea sa, desfășurându-se concomitent în 6 țări partenere: Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, Croaţia, Georgia şi România, unde este coordonat de către Asociația One World Romania, în strâns parteneriat cu festivalul de film. Fiecare dintre țările participante contribuie cu cele mai noi documentare, care rulează apoi în sute de locații din toate cele 6 ţări, generând astfel o comunitate culturală impresionantă.

Duminică 28 ianuarie 2024 vă invităm să vizionați, în cadrul programului european  KineDok powered by One World Romania, producția croatăMai mare decât trauma / Bigger Than Trauma, în regia (Vedrana Pribačić, Croația, 2022)

„Mai mare decât trauma” este un documentar despre un grup de femei din Vukovar, ale căror familii au fost ucise în războiul croat pentru independență; care au fost torturate și violate, dar au supraviețuit și au păstrat tăcerea timp de 25 de ani.  În ciuda tuturor acestor lucruri și a faptului că încă locuiesc în vecinătatea abuzatorilor lor – foști prieteni și colegi de școală – aceste femei își recuperează puterea. Timp de 3 ani filmul urmărește 3 femei care se conectează cu adevărurile lor cele mai profunde în timpul unui program terapeutic și social, dar și în casele lor, satele și orașele în care trăiesc. Mary simte că nu merită să fie liberă; pentru Kate orice schimbare este foarte înfricoșătoare; Ana se descrie ca o mică rățușcă singuratică care nu se integrează nicăieri. Astăzi, descoperirea a cine ar putea fi ele în lipsa traumei cu care sunt identificate le schimbă viața și relațiile.

Proiecția va avea loc la sediul central al muzeului, din str. Vasile Pârvan nr. 1, începând cu ora 11.30.

Organizator local: dr. Mircea Mamalaucă

Organizator național: Asociația One World Romania

Cu sprijinul: Creative Europe – MEDIA Programme of the European Union, Centrul Național al Cinematografiei

Online: www.kinedok.net/ro | www.oneworld.ro

Facebook & Instagram: kinedokromania

Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență mai bună de navigare. Prin navigarea pe acest site web, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor noastre.