Ora Pământului 2022

Ora Pământului, (Earth Hour) are loc sâmbătă pe 26 martie 2022, în intervalul orar 20:30 – 21:30, când va reuni încă o dată milioane de oameni din întreaga lume care-și arată angajamentul față de Planetă.

Earth Hour a început în 2007, când peste 2.2 milioane de oameni și 2000 de sedii de companii din Sydney – Australia au stins luminile pentru o oră, din nevoia de a atrage atenția, la nivel global, asupra problemei schimbărilor climatice. De atunci, oameni din peste 7.000 de orașe din mai mult de 180 de țări s-au alăturat acestei mișcări de mediu.

Ora Pământului se sărbătoreşte în România din anul 2009, iar din 2013 şi oraşul Bârlad se alătură acestei manifestări, prin iniţiativa echipei de la Observatorul Astronomic al Muzeului  „Vasile  Pârvan”.  Cu  prilejul  evenimentului  global  „Ora  Pământului”  instituţia noastră va organiza observaţii astronomice în stradă. Primăria Municipiului Bârlad ne va susţine în această activitate, şi va solicita oprirea iluminatului public în data de 26 martie 2022, intervalul orar 20:30 – 21:30.

În acest an activitatea se va desfăşura în colaborare cu Agenţia pentru Protecţia Mediului Vaslui şi Colegiul Naţional „Gh. Roşca Codreanu” Bârlad.

În cazul în care condiţiile meteo nu vor fi favorabile, o să desfăşurăm activitatea la sediul Observatorului Astronomic (str. Republicii nr. 235), cu o prezentare despre impactul activităţilor umane asupra mediului înconjurător.

Coordonator activitate: Dumitru Ciprian Vîntdevară Şef Serviciu Astronomie

Muzeul „Vasile Pârvan” Bârlad

Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență mai bună de navigare. Prin navigarea pe acest site web, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor noastre.