Filmul „Chemarea”/ „Calling”

Muzeul „Vasile Pârvan” Bârlad vă invită la un nou film din cadrul proiectului  KineDok powered by One World Romania, ediția a 6-a.

 KineDok este un program unic în Europa prin amploarea sa, desfășurându-se concomitent în 7 țări partenere: Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, Croaţia, Polonia, Bulgaria şi România, unde este coordonat de către Asociația One World Romania, în strâns parteneriat cu festivalul de film. Fiecare dintre țările participante contribuie cu cele mai interesante documentare, care rulează apoi în sute de locații din toate cele 7 ţări, generând astfel o comunitate culturală impresionantă.
Organizator național: Asociația One World Romania. Parteneri: Institute of Documentary Film (Rep. Cehă), Filmtopia (Slovacia), Anthropolis (Ungaria), ReStart (Croația), Activist 38 (Bulgaria), AdArte (Polonia). Cu sprijinul: Creative Europe – MEDIA Programme of the European Union, Centrul Național al Cinematografiei,  UNHCR, Agenţia ONU pentru Refugiaţi

Duminică, 21 NOIEMBRIE, de la ora 12.00 vă invităm, la sediul central al muzeului, să urmărim împreună, o nouă proiecție, din cele 8 propuse, pentru acest an, respectiv filmul Chemarea / Calling (regia Erik Praus, Slovacia, 2019)

Prin portretul a trei călugări, documentarul de lung-metraj al lui Erik Praus captează atmosfera spirituală și mistică a mănăstirii ortodoxe Pochayiv Lavra în Vestul Ucrainei. Trei călugări: Gabriel, Vicilentius și Nazari își lasă în urmă viața seculară: soție, copii, serviciu și intră la mănăstire. Poveștile lor sunt metafore ale spiritualizării și purificării de pasiunile omenești pe fundalul unei realități tensionate ucraineene. Din cauza precarității materiale și a crizei spirituale, mulțimi de credincioși vizitează locurile de pelerinaj pentru a-și întări puterea și căpăta iertarea. Filmul observă cu respect viața de zi cu zi a călugărilor, surprinzând splendoarea mediului monastic. Calea credinței nu este doar un privilegiu al alesului, aceasta este deschisă pentru oricine simte chemarea.

ORGANIZATOR LOCAL: Muzeul Vasile Pârvan

ORGANIZATOR NAŢIONAL: Asociația One World Romania

ONLINE: oneworld.ro| kinedok.net

Organizator, dr. Mircea Mamalaucă

Intrarea este liberă

Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență mai bună de navigare. Prin navigarea pe acest site web, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor noastre.