Evenimente

Filmul „Solo”

Muzeul „Vasile Pârvan” Bârlad vă invită la un nou film din cadrul proiectului  KineDok powered by One World Romania, ediția a 6-a.

KineDok este un program unic în Europa prin amploarea sa, desfășurându-se concomitent în 7 țări partenere: Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, Croaţia, Polonia, Bulgaria şi România, unde este coordonat de către Asociația One World Romania, în strâns parteneriat cu festivalul de film. Fiecare dintre țările participante contribuie cu cele mai interesante documentare, care rulează apoi în sute de locații din toate cele 7 ţări, generând astfel o comunitate culturală impresionantă.

Organizator național: Asociația One World Romania. Parteneri: Institute of Documentary Film (Rep. Cehă), Filmtopia (Slovacia), Anthropolis (Ungaria), ReStart (Croația), Activist 38 (Bulgaria), AdArte (Polonia). Cu sprijinul: Creative Europe – MEDIA Programme of the European Union, Centrul Național al Cinematografiei,  UNHCR, Agenţia ONU pentru Refugiaţi.

Duminică, 26 SEPTEMBRIE, de la ora 12.00 vă invităm, la sediul central al muzeului, să urmărim împreună a doua din cele 8 proiecții propuse, pentru acest an, respectiv producția cehă Solo. 

Regia Artemio Benki, 2019.

Martín Perano este un pianist și compozitor argentinian tânăr, virtuoz, a cărui viață a fost întoarsă pe dos de o boală mintală. Acesta a petrecut ultimii ani în cel mai mare spital psihiatric din America de Sus, El Borda în Buenos Aires. După externare, Martín s-a întors în casa aproape pustie a părinților săi, unde cea mai mare îngrijorare este să învețe să trăiasă liber și să se întoarcă la pian, unde a cântat zilnic la institut. Regizorul observă răbdător întoarcerea lui Martín; în interviurile cu cei dragi, află mai multe despre trecutul lui, abordând liric viața interioară a unei persoane obsedate de creație, capabilă de a-și găsi puterea în hipersensibilitate. „Ceilalți pacienți stăteau în liniște, ascultând această sonată curioasă a degetelor care loveau masa. După câteva minute, Martín încheia. Emoții puternice se puteau citi în ochii audienței de parcă ar fi ascultat muzică adevărată” A. Benki.

Intrarea este liberă

ORGANIZATOR LOCAL: Muzeul Vasile Pârvan

ORGANIZATOR NAŢIONAL: Asociația One World Romania

ONLINE: oneworld.ro| kinedok.net

Organizator, dr. Mircea Mamalaucă

Scrieți un comentariu