Evenimente

24 martie, Ziua Mondială de Luptă împotriva Tuberculozei

Cei doi ani de pandemie COVID-19 ne-au arătat cât de fragile sunt sistemele de sănătate atunci când sunt confruntate cu o criză majoră. Războiul din Ucraina, suprapus peste creşterea continuă a numărului de infectări cu SARS-CoV-2, ne dă prea puţin timp să ne tragem răsuflarea iar de reîntors la situaţia de dinainte de pandemie nici nu poate fi vorba.

Tot pandemia COVID-19 şi situaţia recentă de la graniţa României cu Ucraina ne-a arătat cât de importantă e implicarea societăţii civile (organizaţii non-guvernamentale şi simpli cetăţeni) în acoperirea nevoilor persoanelor aflate în situaţii de vulnerabilitate.

De aceea, pe 24 martie 2022, lansăm proiectul “Implicare civică pentru o sănătate mai bună a comunității*” prin care ne propunem să creștem implicarea civică și capacitatea de participare la luarea deciziilor a persoanelor afectate sau la risc de tuberculoză și/sau HIV.

Parteneriatul STOP TB România, ca reţea informală de organizaţii active atât în domeniul tuberculozei cât şi al HIV/SIDA, va fi instrumentul prin care organizaţiile şi cetăţenii vor putea contribui astfel încât politicile publice propuse și implementate la nivel central și local în comunități să țină cont de vocea acestora, urmând principiul „nimic pentru noi fără noi”.

Scrieți un comentariu